Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Theater de Leeuw is een nieuw én sfeervol theater gevestigd in de voormalige st. Josephschool aan het Leeuwensteinplein in Anrhem. Een verrassende, sfeervolle plek in de levendige wijk Klarendal.

Na een grote renovatie zijn hier in 2016 de volgende theaterfaciliteiten gerealiseerd:

  • een professionele theaterzaal met schuiftribune voor maximaal 100 bezoekers
  • een ruime repetitieruimte met spiegelwand en balletvloer
  • kleedkamers
  • een gezellige foyer

Theater de Leeuw wil vooral een podium bieden aan aanstormend theatertalent: studenten van theaterscholen, startende theatermakers, young professionals in de theaterwereld, theater- en muziekgezelschappen en andere vrije podiumkunstenaars.

Theater de Leeuw biedt een unieke, laagdrempelige en betaalbare locatie waar studenten van theaterscholen, startende theatermakers, (semi-professionele) theater- en muziekgezelschappen en andere vrije podiumkunstenaars hun ideeën kunnen ontwikkelen en in een professionele setting aan het publiek kunnen tonen.

Zoek jij een betaalbare plek om te spelen, een tijdelijke of vaste repetitieruimte voor je theatergezelschap, koor of dansgroep? Kijk dan bij zalen voor de mogelijkheden of neem contact op. Onze ruimten zijn samen of afzonderlijk beschikbaar en te huur per dagdeel, per dag, per week of zelfs langer.

Daarnaast zijn – in overleg – de zalen te huur voor andere groepsbijeenkomsten tot 100 personen, zoals bedrijfspresentaties, workshops of symposia.

 

 

Bij Theater de Leeuw betaal je als artiest / theatergezelschap een schappelijk tarief voor het huren van onze faciliteiten en de inzet van onze technicus. De opbrengst van de kaartverkoop van de voorstelling is volledig voor jou/ jouw gezelschap. Je bepaalt zelf de prijs van een ticket en verzorgt zelf je promotie.

Wij faciliteren de kaartverkoop met de online ticketservice op deze website en (gratis) promotie via onze social mediakanalen.

Adres

Theater de Leeuw
Leeuwensteinplein 1
6824 DA ARNHEM

Met de auto
Wij hebben geen eigen parkeerfaciliteiten rondom het theater. Kun je niet met de fiets komen? Dan kun je parkeren op de parkeerplaats van het Rijn IJssel College, Velperweg 39. Vanaf deze parkeerplaats is het maar drie minuten lopen naar het theater!

Met het openbaar vervoer
Op drie minuten loopafstand van het theater ligt bushalte Hoflaan/Velperweg. Stadsbussen die langs deze halte rijden zijn:

  • lijn 1 (richting Velp),
  • lijn 7 (richting Geitenkamp)
  • lijn 26 (richting Dieren station)
  • lijn 27/29 (richting Doetinchem / Doesburg)
  • lijn 331 (richting Velp Zuid).

Het dichtstbijzijnde treinstation is Arnhem-Velperpoort (10 minuten lopen). Ga naar de NS website voor actuele treininformatie (http://9292.nl).

Mindervaliden
Theater de Leeuw is toegankelijk voor rolstoelen.

 

Theater de Leeuw wil vooral een podium bieden aan aanstormend theatertalent: studenten van theaterscholen, startende theatermakers, young professionals in de theaterwereld, theater- en muziekgezelschappen en andere vrije podiumkunstenaars.

Houd het programma op deze site in de gaten of volg ons op social media en kom genieten van uiteenlopende, experimentele, verrassende, unieke en sympathieke theater- en muziekproducties!

Over ons

Zoek je een unieke, laagdrempelige en betaalbare locatie om jouw theater- of muziekstuk te ontwikkelen en aan het publiek te tonen? Zoek je tijdelijk of voor vast repetitieruimte voor je theatergezelschap, koor of dansgroep? Kijk dan bij zalen en huurprijzen voor de mogelijkheden of neem contact op.

img_3017bkl

Theater de Leeuw
Leeuwensteinplein 1
6824 DA Arnhem
info@theaterdeleeuw.nl
T: 06-26718596

Over ons

Theater de Leeuw is een sfeervol theater in Arnhem dat aanstormend talent faciliteert en een podium biedt. Kom ook genieten van experimentele, verrassende, unieke en sympathieke producties!

Theater de Leeuw
Leeuwensteinplein 1
6824 DA Arnhem
info@theaterdeleeuw.nl
T: 06-26718596
KVK: 63867702
BTW: NL002153458B36

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.