De Erfenis

Synopsis 

Na de dood van hun moeder komt Mark weer thuis. Na jaren gezorgd te hebben voor zijn broer is hij het ouderlijk huis ontvlucht; naar Londen. Nu komt hij terug om voor zijn vader te zorgen. Het landhuis waar hij en zijn broer Benjamin zijn opgegroeid is niets veranderd. Dezelfde bomen waar hij met Benjamin in klom, dezelfde tuin waarin ze de zeeën bevoeren en met monsters vochten, dezelfde stoelen aan de keukentafel en dezelfde koektrommel die hij ‘s avond plunderde. Alleen de stilte van het lege nest,  het rottende hout, de lege rolstoel die Benjamin niet meer nodig heeft, en de afgesloten zuidvleugel getuigen van een pijnlijk verleden. 

Mark heeft zijn plannen klaar; een leuke aanleunwoning bij hem in Londen. Alles kan binnen een week geregeld zijn, en dan kan hij weer weg uit het landhuis dat hem verstikt. Als Pa kenbaar maakt dat hij liever sterft dan het huis te verlaten, probeert Mark de spoken uit zijn verleden buiten de deur te houden. Spoken zijn echter hardnekkig. Voordat hij het beseft zuigt het huis en Pa hem weer in het manipulatieve spel dat hij jaren geleden ontvluchtte. 

Heden en verleden vermengen zich, oud verdriet en geheimen worden onthuld als Mark probeert zijn vader uit het instortende landhuis te krijgen.

 

Een film van: Samantha JanssenFrits Tutuarima

 

BEKIJK DE TRAILER

Over ons

Theater de Leeuw is een sfeervol theater in Arnhem dat aanstormend talent faciliteert en een podium biedt. Kom ook genieten van experimentele, verrassende, unieke en sympathieke producties!

Theater de Leeuw
Leeuwensteinplein 1
6824 DA Arnhem
info@theaterdeleeuw.nl
T: 06-26718596
KVK: 63867702
BTW: NL002153458B36

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.