De Pijlers

Produceren
Het zelfstandig produceren van voorstellingen of andere producties, geeft de mogelijkheid om alle verschillende disciplines samen te laten werken aan een stuk. Hierbij kan men denken aan  talentontwikkeling binnen het hele spectrum van de cultuurmakers. Regie, spelers, productie, muzikanten,  tekstschrijvers, techniek en theater, allemaal samen onder één dak, werkend aan een voorstelling. Het is een uitgelezen kans om gevorderde amateurs en (startende) professionals  een plek te geven om vlieguren te maken, de nodige ervaring op te doen en te leren in het echte werkveld. Niet binnen de veilige muren van de opleidingen, maar in het theater.
Speciaal hiervoor is binnen Stichting Theater de Leeuw een productietak opgezet (Theater de Leeuw Producties), om een platform te bieden aan theatermakers en artiesten, die onder de vlag van Stichting Theater de Leeuw, jaarlijks een aantal voorstellingen produceren.
Bij deze projecten worden regie, productie, techniek, artiesten en studenten aan elkaar gekoppeld, om samen tot een mooie productie te komen.
Theater de Leeuw faciliteert hierbij door het aanbieden van beschikbare theater- en oefenruimte en door het samenbrengen van kennis en techniek.

 

Programmeren
Theater de Leeuw is voornemens zich te binden aan een aantal “huis”gezelschappen, waarmee coproducties gemaakt kunnen worden. Theater de Leeuw biedt de locatie en de nodige expertise (techniek, PR, productie en regie) en de gezelschappen bieden hun talent en kunde. Deze coproductie biedt de ultieme kans voor de gezelschappen om meer op het podium te kunnen staan en om zich meer te kunnen bekwamen in het vak.

 

Faciliteren
Maar er is meer nodig en mogelijk. Er zijn nog zoveel theatergroepen die ruimte zoeken om te kunnen spelen, dat faciliteren een absolute must is. Hiervoor vraagt Theater de Leeuw uiteraard een financiële bijdrage om samen de lasten te voor het theater dragen. Iedereen moet welkom zijn in het theater. Als de theaterzaal nog niet bezet is, kan deze gewoon geboekt worden door andere theatergroepen, verenigingen, of theateropleidingen en scholen etc. om een voorstelling of training/workshop te geven.

Over ons

Theater de Leeuw is een sfeervol theater in Arnhem dat aanstormend talent faciliteert en een podium biedt. Kom ook genieten van experimentele, verrassende, unieke en sympathieke producties!

Theater de Leeuw
Leeuwensteinplein 1
6824 DA Arnhem
info@theaterdeleeuw.nl
T: 06-26718596
KVK: 63867702
BTW: NL002153458B36

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.