Over Theater de Leeuw

Welkom bij Theater de Leeuw, waar passie en creativiteit samenkomen op het podium.
Theater de Leeuw heeft als missie om een stimulerende en inclusieve omgeving te creëren voor zowel
artiesten als publiek, waarbij we streven naar artisticiteit en het stimuleren van talent in Arnhem.

Theater de Leeuw is in 2016 opgericht als laagdrempelige ontwikkelplaats voor jonge makers.
Betaalbare facilitering en vrijheid stonden centraal. Door de jaren heen geeft Theater de Leeuw zich ontwikkelt tot een bruisend theater. Waar zowel gefaciliteerd als geproduceerd wordt op het gebied van theater, zang, dans, musical, film en muziek. Elk jaar blijft het aantal projecten maar groeien.

De locatie

Theater de Leeuw is gehuisvest in de voormalige st. Josephschool aan het Leeuwensteinplein in Arnhem. Een verrassende, sfeervolle plek in de levendige wijk Klarendal. Na een grote renovatie hebben we hier de volgende theaterfaciliteiten gerealiseerd:

  • Een professionele theaterzaal met schuiftribune voor maximaal 100 bezoekers
  • Een ruime repetitieruimte met spiegelwand en balletvloer
  • Kleedkamer
  • Een gezellige foyer

Deze ruimten zijn samen of afzonderlijk beschikbaar en kun je per dagdeel, per dag, per week of zelfs langer huren.

Dus zoek je een unieke, laagdrempelige en betaalbare locatie om jouw theater- of muziekstuk te ontwikkelen en aan het publiek te tonen? Zoek je tijdelijk of voor vast repetitieruimte voor je theatergezelschap, koor of dansgroep? Neem dan contact op.

Directeur

Arnoud van Dijk

“Wat in 2014 begon als een droom, is in 2016 werkelijkheid geworden; de realisatie van Theater de Leeuw, waar jong talent zich verder kan bekwamen in de podiumkunst. Inmiddels 7 jaar verder mag gezegd worden dat naast de vele artiesten en theatermakers ook enorm veel publiek De Leeuw gevonden hebben als culturele broedplaats. Als zakelijk directeur zie ik er op toe dat alles zowel in de organisatie als bij de producties soepel verloopt.”

De liefde voor theater is nergens zo voelbaar als bij Arnoud. Iedereen het theater betreedt moet zich volgens hem thuis voelen, en zo vliegt hij ook zijn functie als zakelijk leider aan.

Artistiek leider

Frits Tutuarima

‘’Sinds 2016 ben ik nauw betrokken als de rechterhand van Arnoud, waarbij we samen de uitdaging zijn aangegaan om Theater de Leeuw op te bouwen. Mijn verantwoordelijkheden omvatten het beheer van onze eigen producties, het leiden van ons team en het vormgeven van de artistieke invulling van ons theater. Voor mij is De Leeuw een inspirerende plek vol met kansen en talentontwikkeling. Het werken met mijn collega’s en het omringd zijn door diverse talenten maken mijn werk bijzonder.’’

Frits heeft het bijzondere talent om precies de juiste mensen bij elkaar te brengen. Hij heeft een neus voor talent en een enorme passie om juist achter de schermen te zorgen dat niemand ooit iets te kort komt.

Techniek

Lennart Raemaekers

‘’In 2017 ben ik gaan werken bij Theater de Leeuw, waar ik me voornamelijk bezighoud met techniek. Of het nu gaat om licht, geluid of een livestream, ik ben verantwoordelijk voor alle technische aspecten. Mijn taak is om samen met de verschillende groepen die langskomen, prachtige voorstellingen te realiseren’’

Lennart heeft zijn roots in het camera en film vak. Tijdens zijn jaren werkzaam bij de leeuw ontwikkelde hij zich tot vaste technicus en lichtontwerper met scherp oog voor detail en een enorme gastvrijheid.

PR/Marketing

Justine Buijserd

“Sinds 2022 ben ik met veel enthousiasme werkzaam bij Theater de Leeuw als Marketing- en PR-medewerker. Van promotie tot vormgeving, mijn dagen zijn gevuld met het creëren van creatieve content. Met mijn collega’s vormen we een hecht en toegewijd team. Theater de Leeuw daagt me dagelijks uit om mezelf te ontwikkelen en te groeien in het vak.”

Justine heeft een prachtig oog voor fotografie en een passie voor vormgeven. Of het nu gaat om het optimaliseren van de kalender, of het maken van een promotiecampagne voor de volgende voorstelling.

Educatie

Hanna de Jager

“Als docerend theatermaker kan ik bij Theater de Leeuw mijn hart op halen. Ik mag hier producties maken, maar me ook bezighouden met onderwijs. Hoe kunnen we zoveel mogelijk uit een productie halen? Van het begeleiden van stages tot het maken van educatieve programma’s en plannen. En hoe krijgen we de allerkleinsten en de aller oudsten hier op de stoelen? De constante stroom van talent en inspiratie is een feestje om in te werken.”

Hanna studeerde in 2022 af als docerend theatermaker aan de FHK in Tilburg. Ze werkt als regisseur met amateurs en professionals. Daarnaast is ze werkzaam als kunsteducator in het basisonderwijs.

Werken bij

Theater de Leeuw

 

Wil jij schitteren achter achter onze bar tijdens de meest spectaculaire optredens in Theater de Leeuw? Stuur jouw motivatie naar: info@theaterdeleeuw.nl