Macbeth

Dit tijdloze verhaal van ambitie, macht en lotsbestemming wordt opnieuw geïnterpreteerd in deze experimentele uitvoering van Shakespeare’s meesterwerk.

Macbeth, een Schotse generaal, krijgt van drie heksen te horen dat hij voorbestemd is om koning te worden. Aangemoedigd door zijn ambitieuze vrouw, vermoordt hij de zittende koning om zelf de troon te bestijgen. Echter, onverzadigbare honger naar macht leiden uiteindelijk tot zijn ondergang.

De veelzijdige cast, die zich dynamisch door alle rollen beweegt, onderzochten gezamenlijk het stuk. Wat drijft Macbeth tot zijn daden? Zijn de heksen schuldig, of wakkerde zij slechts aan wat al in zijn aard lag? En Lady Macbeth, een vrouw met vele gezichten, zeker in deze voorstelling. Wat is haar rol en welke invloed heeft haar kinderloosheid op haar daden? Terwijl het verhaal zich ontvouwt, zie je de personages transformeren, een reflectie van de realiteit en illusie in het stuk. Bereid je voor op een experimentele voorstelling waarin iedereen, iedereen kan zijn.

 

Cast:

Arash Jabbarie, Ashley Reulink, Bart Broekhuijsen, Chris Hillen, Cindy Postma, Jolijn Tuenter, Justine Buijserd, Kim Groenendaal, Meike van Wijk, Robert-Jan de Goede, Shari Schmidt

 

Foto’s: Wessel Donkervoort

Artistiek Team
RegieSamantha Janssen
ChoreografieGerard Baars & Janita Tögel
Muzikale leiding
Jarno Scholten