Na het succes van Sweeney Todd, Next to Normal en Rent komt De Leeuw Producties met de broadway musical Company. De uitdaging van Sondheim bij Sweeney Todd vormde zich tot een groot succes, waarbij we de smaak te pakken hebben en aan de slag gaan met Company. 

Marleen van der Loo zal de regie in handen nemen en wederom zal er een samenwerking zijn met muzikaal brein Richard FitzHugh. Hij zal muzikale repetitie leiden waarin de uitdagende muziek van Sondheim wordt ingestudeerd. 

 

Company, het verhaal

Company is een Amerikaanse musical met muziek en liedteksten door Stephen Sondheim. De originele productie uit 1970 was genomineerd voor veertien Tony Awards, destijds een record.

De musical draait om Robert, een alleenstaande man die niet in staat is een vaste relatie aan te gaan. Company was een van de eerste Concept-musicals, waarin niet één duidelijk afgebakend verhaal wordt gevolgd, maar waarin een thema in verschillende scènes wordt besproken en onderzocht. Company bestaat uit verschillende scènes, zonder chronologische volgorde, die relaties, huwelijk en liefde bespreken.

 

Audities

De audities zijn in volle gang. Het artistiek team, bestaande uit Marleen van der Loo en Richard FitzHugh, hebben al veel talent voorbij zien komen. Het belooft weer een talentvolle cast te worden. 


Geplaatst op 13 december 2022