Blog

02-04-2024

ROAD TO CABARET

Op 5 oktober 2023 werd de nieuwe voorstelling van De Leeuw Producties aangekondigd, gevolgd door de bekendmaking van het artistiek team. De trein is vertrokken en we zijn onderweg... Komende maanden kun je hier alles lezen, over de totstandkoming van de nieuwste De Leeuw productie. Dit is Road to Cabaret!

12-03-2024

Recensie I Love Theater: ‘Macbeth in een geslaagd experiment!’

Na een aantal geslaagde versies van musicals als ‘Company,’ ‘Sweeney Todd,’ en ‘Next to Normal,’ komt Theater De Leeuw nu met een eigentijdse versie van de Shakespeare klassieker MacBeth. Samantha Janssen tekent voor de regie en komt met een experimentele uitvoering van het verhaal over ambitie, trouw en verraad, misleiding, macht, angst en vooral veel bloed.

28-11-2023

Achter de schermen bij De Leeuw Producties: Een veilige en onbegrensde speeltuin voor jonge theatermakers!

De Leeuw Producties is inmiddels al jaren aan de weg aan het timmeren als producent, maar wil bovendien jonge theatermakers aantrekken om hun theaterspeeltuin uit te proberen. De mogelijkheden zijn grenzeloos, maar het is de sfeer die mensen al jaren verbindt aan dit kleinschalige theater in Arnhem.

Recensent Pierre Simon Thomas ging in gesprek met Frits Tutuarima.

21-11-2023

Recensie Musical Spot: ‘De Leeuw Producties bewijst dat Company nog steeds zéér actueel is!’

Met Company heeft De Leeuw Producties ook dit jaar weer bewezen een hoge kwaliteit musical neer te kunnen zetten. Met een cast van 14 man en het 14 koppig orkest stond in november  ‘Company de komedie musical’ in Theater de Leeuw. Met zes keer te zijn uitverkocht kan je spreken van een groot succes!

14-11-2023

Samenwerking tussen Lokale Kunstenares en Theater de Leeuw

Speciaal voor Theater de Leeuw heeft de lokale beeldend kunstenaar Barbara van de Wetering een reeks lino-printen met beperkte oplage ontworpen. Geïnspireerd op Theater de Leeuw ontwierp zij voor ons prachtige unieke lino-prints gebaseerd op dans en spel.

Er zijn 2 gelimiteerde ontwerpen in 4 verschillende kleuren (rood, groen, blauw, geel). Per kleur een maximale oplage van 10 drukken. Zeer excl

13-12-2022

Company: vervolg van het succesvolle De Leeuw Producties

Na het succes van Sweeney Todd, Next to Normal en Rent komt De Leeuw Producties met de broadway musical Company. De uitdaging van Sondheim bij Sweeney Todd vormde zich tot een groot succes, waarbij we de smaak te pakken hebben en aan de slag gaan met Company. 

Marleen van der Loo zal de regie in handen nemen en wederom zal er een samenwerking zijn met muzikaal brein Richard FitzHugh. Hij zal muzi

09-11-2022

Sweeney Todd, een groot succes!

Met trots kijken we terug op een geweldige voorstellingsweek van Sweeney Todd. De cast heeft onder leiding van Samantha Janssen, Richard FitzHugh en Gerard Baars het gruwelijke maar prachtige verhaal mogen vertellen over de bloedbarbier van Fleet Street. 

Wegens een boven verwachting snelle kaartverkoop heeft de cast nog een extra voorstelling gespeeld. Een absoluut cadeau dat er voor 6 (zo goed

12-07-2022

De Leeuw Producties brengt Sweeney Todd

Op dit moment wordt er hard gerepeteerd in Theater de Leeuw voor de musical Sweeney Todd de bloedbarbier van Fleetstreet.

Als kapper Benjamin Barker terugkeert uit zijn illegale ballingschap, is zijn vrouw dood en zijn dochter gevangen genomen. Al snel blijkt dat rechter Turpin hier achter zit, op wie hij bloedige wraak wil nemen.

07-11-2021

Recensie: Emotionele Next to Normal door Theater de Leeuw producties

Theater de Leeuw producties bracht dit jaar het ontroerende verhaal van Next to Normal. Next to Normal gaat over een vrouw met een bipolaire stoornis en de invloed die dit op haar gezin heeft. Tevens komen thema’s als rouw, medicatieafhankelijkheid en eenzaamheid aan de orde. Van 3 tot 7 november speelde deze getalenteerde groep dit rauwe verhaal in theater de Leeuw in Arnhem.

20-04-2021

Theater festival voor en door jonge makers

Ontwikkeling en creativiteit staan centraal tijdens het ‘De Leeuw Festival’, dat voor en door talentvolle jonge makers opgezet wordt. De voorstellingen, waar nog hard voor wordt gerepeteerd, zijn op 6, 7 en 8 mei 2022 te zien in Theater de Leeuw Arnhem.  

28-05-2021

Steun Theater de Leeuw via de Anjeractie

Hoera, de anjeractie is van start gegaan èn Theater de Leeuw doet ook mee. Steun jij ons ook? Het Cultuurfonds voert actie voor lokale cultuur en natuurorganisaties en de...

24-12-2020

Sempre Sereno’s Interview met onze eigen Frits

Interview met Frits over de zoveelste lockdown.