Recensie I Love Theater: 'Macbeth in een geslaagd experiment!'

Macbeth is een tijdloze verhaal van ambitie, macht en lotsbestemming. Shakespeares meesterwerk was van 15 tot en met 18 februari 2024 terug in Arnhem. Het stuk werd opnieuw geïnterpreteerd in een experimentele uitvoering van deze klassieker. 

Recensie van ilovetheater.nl 

Recensie: Martijn van Vuuren

Na een aantal geslaagde versies van musicals als ‘Company,’ ‘Sweeney Todd,’ en ‘Next tot normal,’ komt Theater De Leeuw nu met een eigentijdse versie van de Shakespeare klassieker MacBeth. Samantha Janssen tekent voor de regie en komt met een experimentele uitvoering van het verhaal over ambitie, trouw en verraad, misleiding, macht, angst en vooral veel bloed.

Als er in de aankondiging benoemd staat dat het een experimentele uitvoering betreft, kan dat twee kanten op gaan. Zoals bij ieder experiment kan het slagen of mis gaan. In dit geval is het De Leeuw Producties uit Arnhem gelukt om het te doen slagen.

De cast van MacBeth is erg overtuigend. De titelrol wordt gedurende het stuk gespeeld door vier verschillende spelers. Door middel van een eenvoudige kledingwissel van een vest wordt duidelijk gemaakt dat het hier om dezelfde rol gaat. Het is mooi om te zien dat de vier spelers van deze rol ieder een totaal eigen invulling geven aan het personage. Het zijn vier verschillende karakters, en toch ga je mee in het verhaal. Een gewaagde maar geslaagde keuze.

Lees de hele recensie hier !


Geplaatst op 12 maart 2024