Road to Cabaret

Op 5 oktober 2023 werd de nieuwe voorstelling van De Leeuw Producties aangekondigd, gevolgd door de bekendmaking van het artistiek team. De trein is vertrokken en we zijn onderweg… Komende maanden kun je hier alles lezen, over de totstandkoming van de nieuwste De Leeuw productie. Dit is Road to Cabaret!

 

VOLGENDE UITDAGING

De Leeuw producties produceert al zes jaar theater, musicals en films. Na vele bekende titels de revue zijn gepasseerd (RENT, Next To Normal, Sweeney Todd, Company), is De Leeuw producties op zoek gegaan naar hun volgende titel. Het team is samengekomen om verschillende titels te bekijken en was er unaniem over eens wat de volgende productie moest gaan worden.

 

CABARET

Cabaret is een musical die zich afspeelt in Berlijn, eind jaren 20. De productie zelf is in 1966 voor het eerst opgevoerd en heeft de prestigieuze Tony Award voor “beste musical” in 1967 in de wacht gesleept. In de theater community heeft de musical bekendheid gekregen niet alleen door de opzwepende muziek van John Kander en Fred Ebb. Maar voornamelijk door de originele choreograaf Bob Fosse, die met zijn eigen stijl een stempel heeft achtergelaten in de geschiedenis.

 

HET VERHAAL

De Amerikaanse schrijver Clifford Bradshaw komt aan in Berlijn tijdens de opkomst van het Derde Rijk onder de nazi’s. Hij logeert in het pension van Fräulein Schneider, waar ook Sally Bowles verblijft. Sally verdient haar geld als zangeres in de mysterieuze Kit Kat Club en wordt verliefd op Clifford. Wanneer Sally ontdekt dat ze zwanger is, besluit Clifford verantwoordelijkheid te nemen. Hij wil met Sally trouwen en samen Duitsland verlaten, maar hun plannen worden gedwarsboomd.

 

AUDITANTEN

Op 13 en 20 januari 2024 zijn de audities geweest voor Cabaret met verschillende rondes in zang, spel en dans. Voor het artistiek team bestaande uit regisseuse: Samantha Janssen, muzikaal leider: Richard FitzHugh en choreograaf: Gerard Baars was het geen makkelijke klus. Het talent onder de vele auditanten maakte het een uitdaging voor het artistiek team. Zij zijn erin geslaagd om een fantastische en uiterst getalenteerde cast samen te stellen.

 

START REPETITIES

De cast van Cabaret is op 18 februari officieel gestart met de repetities voor de productie!

Na een kennismakingsrondje werden al wat arrangementen samen met Richard FitzHugh goed doorgenomen. Hij staat wederom aan het roer van deze productie als muzikaal leider en heeft ervoor gezorgd dat de cast in een mum van tijd, de muziek leerde. Samantha Janssen deelt als regisseuse haar visie op het stuk en Frits Tutuarima zorgt als productieleider ervoor dat alles op rolletjes loopt.

 

Inmiddels zijn er vier repetities achter de rug en zit de muziek goed in het systeem. De focus wordt langzaam geplaatst op spel en ook de eerste choreografieën worden binnenkort aangeleerd. De trein is vertrokken en het niveau ligt hoog… Wij kunnen niet wachten om deze getalenteerde cast te zien stralen in November. Houdt de blog en onze socials in de gaten voor meer “achter de schermen” materiaal, waar binnenkort ook interviews te vinden zijn met de cast en creatives.

 

Cabaret, de nieuwe show van De Leeuw Producties is te zien vanaf November in Theater de Leeuw. Tot die tijd kunt u in Juni eerst onze uitverkochte productie ervaren van de indringende musical Oorlogswinter (naar het befaamde boek van Jan Terlouw). Geen ticket? Niet getreurd! Meld u aan op onze wachtlijst en zodra er kaarten vrijkomen bent u de eerste die het hoort.


Geplaatst op 2 april 2024