Met trots kijken we terug op een geweldige voorstellingsweek van Sweeney Todd. De cast heeft onder leiding van Samantha Janssen, Richard FitzHugh en Gerard Baars het gruwelijke maar prachtige verhaal mogen vertellen over de bloedbarbier van Fleet Street. 

Wegens een boven verwachting snelle kaartverkoop heeft de cast nog een extra voorstelling gespeeld. Een absoluut cadeau dat er voor 6 (zo goed als) uitverkochte zalen is opgetreden en de cast was van begin tot eind ook op hun best. Hoog niveau is bereikt met Sweeney Todd en daar is Theater de Leeuw ook enorm trots op.

 

Imie Nieuwland over haar tijd in het ensemble van Sweeney Todd.

 

Hoe heb je je tijd in het ensemble ervaren?

Spelen in het ensemble van Sweeney Todd was heel fijn! We waren met een groep hele leuke, getalenteerde mensen, waarbij het ensemble de hele voorstelling op het podium zat. Zo kregen we als ensemble het hele verhaal goed mee, wat ons hielp om het verhaal beter te vertellen. Aan het einde van de voorstellingsweek waren we dan ook super goed op elkaar ingespeeld.

 

Wat vond je het meest uitdagende van Sweeney Todd?

De hele show op het podium zijn was een uitdaging die ik nog niet eerder had meegemaakt. Je moet het stuk helemaal kennen, want er was geen tijd om even te spieken in je script. Het kwam soms best nauw wie wanneer op welke stoel zat, dus daar werden door de spelers zelfs lijsten en tekeningen van bijgehouden. Hoe vaker we het stuk speelden, hoe meer het in ons systeem ging zitten. In het theater met licht, muziek en decor maakte het helemaal af. 

 

Wat vond je de leukste scène om te spelen?

Lastige vraag. Er waren heel veel leuke scènes, dus het is moeilijk om er een te kiezen.

Het was leuk om tijdens de voorstellingsweek de reactie van het publiek op de pauze finale te horen. Verder was het nummer ‘Delicieus’ erg leuk om te doen. Dat was een energiek nummer met een hele leuke choreografie. 

 

Mooie reacties uit het publiek die je zijn bijgebleven?

We kregen enorm veel positieve reacties, vooral dat de solisten en het ensemble enorm sterk was. Iemand vroeg me zelfs of alle spelers relaties met elkaar hebben, omdat we zo hecht waren met elkaar. 

Over het algemeen was het publiek erg onder de indruk. Niet alleen van de spelers maar ook het decor, kleding en rekwisieten kregen veel lof. Omdat we niet werkten met grote changementen lag de focus op het spelen en dat maakt het verhaal overbrengen een stuk makkelijker. Het leek simpel (dat was het zeker niet), maar daardoor werkte het goed. 

 

Terugkijkend op Sweeney, hoe zou je het omschrijven?

We speelden niet alleen een machine, maar we waren het ook echt. Alle spelers kwamen van verschillende gezelschappen, maar toch zijn we samen een familie geworden. Nu het voorbij is, mis ik het repeteren met deze familie wel. Het was een eer om met dit geweldige artistieke team en getalenteerde spelers deze show te mogen maken. Ik kijk super positief terug op het Sweeney Todd-avontuur! 

 

Foto verslag van Sweeney Todd vindt u hieronder. Wessel Donkervoort

Sweeney Todd – 19 t/m 23 oktober – De Leeuw Producties


Geplaatst op 9 november 2022